Advertisement

Tanulság

És én még azt hittem, kis tudatlan, hogy majd felvágják a nyakam, megműtenek, de a tűvel történő szövettani vizsgálat a legkevesebb, meg hát persze biztos rákos is vagyok. Ezzel szemben szinte minimális volt minden orvosi beavatkozás, tűt csak a vérvételkor látok, amire azóta is járnom kell három havonta, de azonkívül minden más fájdalom mentesen zajlott. A fórumokat és más website-okat olvasva mindenre számítottam csak erre nem. Úgyhogy mindenkinek azt tanácsolom, hogy bátran menjen orvoshoz, nézesse meg a pajzsmirigyét egy egyszerű vérvétellel, és aztán ne halogassa, hagyja hogy az orvosok meggyógyítsák. Ígérem, nem fog fájni!

18 megjegyzés:

Unknown írta...

25 eves vagyok, nekem is az izotopos kezelest ajanlottak. a gond, .h felek tole, mert még nincs gyerekem es nem tudom, mennyire lesz rá befolyassal, meg az alulmukodestol, hizastol is nagyon tartok. tud valaki az aggodalmaimra tanacsot adni? teherbe tudok majd kesobb esni es ha szedem az eletvegeig szintentarto tablettat, akkor a sulyom is helyre all? nagyon sokat jelentene egy-ket tanacs! koszonom! ui: nagyon jo hallani, h. sokan gyogyultak es boldogok!!!!

D. Nikolett írta...

19 éves vagyok, és szintén pajzsmirigy túlműködésem van. Eddig nagyon féltem, és csak arra tudtam gondolni,hogy biztos rákos vagyok, és nekem végem!!! De, elolvastam a történeted, és hatalams erőt adott!!! A nyakamon a dudor már hatalmas.. a tünetetek idegesítenek. Sosem izzadtam, de most.., főleg a tenyerem.. Néha alig kapok levegőt mert annyira ver a szívem. Talán, sőt nekem is évek óta lappangott. Egy egyszerű, általános vérvétel miatt derült ki. Örülnék, ha elvasnád és tudnál nekem tanácsokat adni.

Unknown írta...

33 éves vagyok, 15 éve kezelnek pajzsmirigyalulmukodésben. jelenleg nehéz dontés elott állok, ugynis a doktornom mutétet javasol, mivel csomót (ciszta) talált az ultrahangom. amintavétel nem mutatott ki rákos sejteket, de szerinte jobb volna eltávolítani. viszont tudom, hogy milyen fontos szerepe van a pajzsmirigynek az emberi testben. Esetleg valaki hasonló helyzetben?????

Unknown írta...

Szia Tibor! Szerintem az a biztos ha a doktorodra hallgatsz ebben az esetben, talan keress meg egy masik specialistat is es kerd ki annak a velemenyet is. Ha mindketten a mutetet javasoljak, akkor valoban az lehet a helyes megoldas. Nekem tultermeles miatt roncsoltak szet a pajzsmirigyem, es azota hormonpotlo gyogyszert kell szednem, ami teljesen termeszetes alapu, es ugyesen potolja a valodi hormont. En nem eszlelek semmit az egeszbol, hacsak annyit nem hogy 3-6 havonta kell jarnom ellenorzesre miatta, ahol az adagot allitgatjak be.

Unknown írta...

Szia Melinda Gabriella!
Persze megertem az aggodalmaidat, de hidd el, az egesz ugy nem annyira veszes, mint ahogy elso latasra tunik. Az izotopos kezeles, elvileg, nem hat ki a terhessegre, de ugy tudom azt javasoljak, hogy varjon az ember 1 evet legalabb mielott teherbe esne.
A hizas az csak az elso par honapban volt nalam borzaszto, eszre sem vettem, es az izotopos kezelest koveto 3 honapban szinte lufiva puffadtam, szornyen neztem ki es ereztem magam. Aztan a gyogyszeres kezeles az helyreallitotta szerencsere, a faradsag erzese is elmult gyorsan. Utana persze sokat kellett tornaznom, hogy visszanyerjem a versenysulyomat, de azota mar maratont is futottam, ami a tulmukodo pajzsmiriggyel elkepzelhetetlen lett volna.
Sok sikert, remelem sikerult kicsit megnyugtatnom.

Unknown írta...

Szia Nikolett,

Megertem az aggodalmad, en is pontosan igy ereztem magam. Csak a legrosszabbra tudtam gondolni. De aggodalomra semmi ok. Ahogy az leirtam az oldalon, egyszeru vizsgalatok es kezelesek utjan lehet megoldani a tulmukodes problemajat. Menj el gyorsan orvoshoz, es kezeltesd ki magad, tulleszel rajta mielobb, annal jobb. Majd meglatod milyen jo lesz megint egeszsegesnek lenni. Keress egy szimpatikus orvost, vagy akar kettot is, es kovesd a tanacsukat.

Névtelen írta...

Szia Mariann!

Most szándékozom Magyarországról az USA-ba utazni és nem tudom, hogy 4 hónappal a jódizotópos kezelés után a repülőtereken jelenthet-e problémát a várhatóan jelentkező magasabb sugárzási érték? Van-e erről bármilyen információt, vagy esetleg saját tapasztalatod?

Üdv: Laci

Gabriella írta...

Kedves Mindenki!

Az én történetem ennél jóval hosszabb de remélem megéri a fáradtságot és elolvassátok. Kb. 20 éves koromban egy 3 hónapos telefonmarketinges munka olyan stresszes állapotba kerültem, hogy törékeny alkatom ellenére kiemelkedően magas vérnyomásom volt, el is mentem a háziorvoshoz aki beutalt a pajzsmirigy ambulanciára. Ott túlműködést állapítottak meg (mindig vékony voltam nem fogytam semmit, és mindig hiperaktív voltam, tehát ezek nem akkor jöttek elő). Napi 5 tablettával kezdtem és havi kontrollra kellett visszajárnom (meg előtte egy fél tucat vizsgálat természetesen) ezt 4 év alatt beállították és fokozatosan elhagyhattam az akkori gyógyszeremet. 4 évig semmi gond nem volt a pajzsmirigy működésemmel, persze gyógyult voltam nem egészséges hiszen félévente-évente rendszeresen vért kellett adnom, hogy lássák nem változtak meg az értékeim. Másfél évvel ezelőtt mielőtt külföldre jöttem volna megvizsgáltattam még egyszer utoljára magam és láss csodát, pajzsmirigy alul-működést állapítottak meg (hozzá kell tennem a túlműködésemet stressz okozta akkor az alul-működést a békesség nyugodtság esetleg?!?) tény, hogy jól éreztem magam a bőrömbe semmi előjelét nem láttam ennek, nem híztam egy dekagrammot sem, nem lettem fáradékonyabb, a nyakamban soha nem volt semmiféle golyva (dudor hívjuk bárminek is), a doktor úr felírt egy gyógyszert amit szófogadó páciensként szedni kezdtem.

Gabriella írta...

Hát kb. egy hónap múlva rosszabbul nézett ki az arcom mint tinédzser koromban, pedig az sem volt piskóta az egész fejemen, a nyakamon is gyulladt pattanások százai jelentek meg, de úgy hogy kinyomni nem tudtad őket mert a bőr alatt gyulladtak be és a kozmetikusom akihez 3-4 havonta járok mikor hazalátogatok nem győzött szidni/csodálkozni mit tettem a bőrömmel. Most április elején elfogyott a decemberben kiváltott utolsó adag gyógyszere és eldöntöttem bármilyen alternatív lehetőséget kipróbálok, de gyógyszert nem, ha ezt tette a bőrömmel (és gondolom allergiás reakció akart lenni) mit tehet még a testemben amiről nem is tudhatok! Mikor április végén hazaérkeztem a bőröm klasszisokkal jobban nézett ki, most már alig van néhány helyen egy-egy pattanás, tény egy hónapja nem szedtem akkor a gyógyszert. Sajnos a vérvétel azt mutatta semmi eredménye nem volt az addigi egy éves gyógyszerkezelésemnek! Tehát miért is mérgeztem magam feleslegesen?!? Persze a dokimnak egy szót sem szólok, sajnos a doktorok egy része olyan ha szólni mer a beteg hogy talált valamit lehülyézik stb. tehát én ezt már sok év alatt megtanultam, hogy ha ő nem oszt meg semmit velem, én miért osszak meg vele bármit is...

Gabriella írta...

Hozzá kell tennem, hogy néhány hónappal ezelőtt egészséggel kapcsolatos könyveket kezdtem olvasni, ami épp a kezembe akadt és mikor hazatértem egy 1974-ben kiadott Gyógynövény-határozó került a kezembe, amit csak kíváncsiságból lapozgattam míg a recepteknél nem találtam három olyan teakeveréket, melyet basedow-kór, golyva, pajzsmirigy túlműködésre ajánlanak (tudom, hogy nekem alul működik elviekben, de hiszem, hogy az eredeti probléma sokkal fontosabb és ha azt meggyógyul onnantól kezdve, hiszen ez csak időszakos). Ez 13 gyógynövényből álló teakeverékhez beszereztem mindent (sajnos a vidrafű, vagy más néven vidraeleckelevél 1974 óta védett növény lett, remélem enélkül is működik a főzetem, melyből kb. 2g-nyit teszek a teámba naponta háromszor. A kúrát most kezdtem, de ha augusztusban a vérvétel után az orvos azt állítja, hogy csak kicsit is javultak az adataim, állíthatom, hogy egy tea gyógyított meg, természetes összetevőkből! Mert ez a blog nekem kicsapta a biztosítékot, milyen az, hogy egy sugárzó valamivel kiiktatom egy hormon képző szervemet, majd életem végégi egy zöld tablettát (ki tudja mennyire természetes) szedhetem, hogy visszapótoljam azt amit én önként kiiktattam a testemből. Ennél meglepőbbet ne kelljen olvasnom a továbbiakban. Én biztosan nem engedtem volna, akkor inkább a gyógyszer és négy-öt évente egy-egy gyógyszeres kúra, de hogy magamat „pusztítsam” ilyenről még nem hallottam. És remélem nem is kell későbbiekben sem.

Gabriella írta...

Azért is érdekesek a gyógyszerek egyébként mert ugye annak idején az orvostudomány is a gyógyszert a gyógynövényekből nyerték ki, csak nem tudom akkor miért nem azt ajánlja az orvos, ami a természetben megtalálható miért kell szintetikus anyagokat bevenni a testbe mikor egyértelműen ez nem természetes folyamat? A másik most letroxot szedek (alul működésre) és a kontroll papíromon az állt „Levothyroxine natrium „ illetve „sodium” és miben van sok nátrium, ha nem a sóban...( most olvastam egy könyvet melyben a só értékeiről volt szó, hogy - Magyarországon is - túl sok benne a „potassium” vagyis kálium, mert hogy a testednek nem ilyen arányban tartalmazza a sóban lévő nátrium-kálium arányokat). Utána lehet olvasni pl. a tisztaso.narod2.ru oldalon (magyar szövegű) szerintem sokan igen érdekesnek fogja találni. Ennek megfelelően leírja, hogy kell izotóniás só oldatot készíteni, ez a másik amit a tea mellett rendszeresen fogok inni. A testem el fogja dönteni, hogy mennyi sóra van szüksége a többi távozik a szervezetből (illetve mivel rendszeresen sportolok látni fogom a ruhán kiizzadt sókristályokat is, és akkor lehet tudni biztosan megfelelő mennyiségben került a szervezetbe) illetve a tea is megteszi hatását akkor augusztusban ki fog derülni. Még azt nem tudom, hogy mondom el esetleg az orvosnak, hogy sóval és gyógynövénnyel meggyógyítottam magam, vagy legalábbis szinten tartom magam mindenféle szintetikus bogyó nélkül...ha valaki érdekel az egészségesebb élettel, étkezéssel kapcsolatos dolgok, szívesen megosztom veletek tudásomat, írjatok gabriella.fenyi@gmail.com címre, augusztusban pedig feltétlenül jelentkezem a vérvétel eredményével.

Léna írta...

Engem műtöttek pajzsmirigy túlműködéssel, és bár van kockázata, nem nagy dolog. Aki kíváncsi a történetemre elolvashatja itt: http://gondolatok-tortenetek.blogspot.com/2011/06/nema-kialtas.html
mindenkinek sok egészséget kívánok, és kitartást, :)
Egy kérdés ti a súly csökkentéssel hogy álltok?

Névtelen írta...

sziasztok.
Nálam is a napokban mutatták ki a pajzsmirigy túlműködést.
Hónapok óta rettenetesen érzem magam. A pulzusom nyugalmi állapotban is 120, a sétálásba is annyira elfáradok, hogy a fulladás környékez, és 2 percenként le kell ülnöm pihenni. Több mint 10 kilót fogytam, aminek nem örültem, mert olyan sovány lettem, mint egy anorexiás lány. A kezem pedig annyira reszket, hogy szégyellem magam miatta.
Ilyen állapotban dolgoztam napi 10-12 órát.
Biztos voltam abba, hogy csak fáradt, kimerült vagyok és az augusztusi két hetes szabadság alatt pihenéssel helyrejövök.
Szabadság előtt néhány nappal az egyik kolléganőm bogarat ültetett a fülembe, mondván, hogy a pajzsmirigy betegség összes tünetét produkálom. Azonnal elkezdtem rákeresni a neten, és minden bejegyzés őt igazolta.
Így a szabadságom első napján elmentem az orvoshoz. Vérvétel, nyaki ultrahang, izotópos vizsgálat minden kimutatta, hogy beteg vagyok.
Most(3 napja) szedem a HumaPronolt a szívverés szabályozására és a Metothyrint a pajzsmirigy kezelésére.
Hetente vérvétel elé nézek, mert a gyógyszer a fehérvérsejteket ölheti. Ha mégsem, akkor folytathatom a kezelést bő másfél évig.
Bizakodó vagyok. Meg fogok gyógyulni.
Köszönöm a blog bejegyzést! Megerősített a hitemben, hogy elindultam a gyógyulás útján.
Gyöngyi

Névtelen írta...

"Idősebb korban előbb kerül szóba az izotópkezelés, amire fiatal, fogamzásképes korban lévő nőnél nem gondolhatunk."

Erika írta...

Szia Mariann!

Nekem is túlműködésem van ugyanaz a típus mint a tiéd volt, 32 éves vagyok. Nagyon meghatott a történeted, valószínű azért is mert ugyanezeket tapasztalom, élem át nap mint nap én is, és nem tudom mióta, nem tudom éltem e valaha normális életet, de ha éltem is nem emlékszem rá!! Miután elolvastam az egészet, az jutott eszembe, - istenem milyen jó lenne ha nem halnék bele mire beérek gyalog dolgozni (a munkahelyem kb 500m-re van a lakhelyemtől).... remélem az én történetem is ilyen véget ér mint a tiéd, gratulálok a kitartásodhoz!! Izotópos kezelés előtt állok én is, éveken át küzdöttek a gyógyszer beállítással, hiába!
Üdv neked és minden sorstársamnak!
Sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek a gyógyulásához! :)

Bartók Emese írta...

Kedves Gabriella!
35 éves vagyok pajzsmirigy túlműködéssel.Hasonlóan hozzád nekem sincs a pajzsmirigyem megnaggyobbodva,viszont nekem is hatalmas pattanások vannak a nyakamon-ilyen még tinédzser koromban sem volt.Nem izzadok,hiperaktív-mozgékony,nyugtalan sovány vagyok.Két hét múlva megyek előszőr endokrin szakrendelésre.Irtózom a gyógyszerektől,nem szedek semmit.Szeretném tudni annak a gyógynővényes könyvnek az elérhetőségét,vagy a recepted összetevőit.Köszönettel.Emese

Névtelen írta...

Sziasztok. Én Kriszti vagyok 28 éves. 2 éve pajzsmirigy túlműködésem van. Bár tavaly januárban egy ideig alulműködött. Szedtem,szedek gyógyszert rá de semmi hatása nem változott semmi. Kaptam én is kezeléseket eredmény nélkül. Jelenleg 0,01 TSH- val rendelkezem. Kb 1 hete úgy döntöttem kipróbálok valami új módszert mert meg akarok gyógyulni. Most egy teakeveréket iszok amit kúraszerűen 6-8 hétig fogyasztani kell. Néhány ismerősöm ajánlotta akik már végigcsinálták és helyre àllt a pajzsmirigy működésük. Veszíteni valóm nincs így én is végigcsinálom.

Unknown írta...

Sziasztok!
23 éves vagyok,az én történetem egy kicsit húzósabb azt hiszem. Áprilisban, egy vasárnapi éjszaka nem tudtam aludni, csak forgolódtam. A pulzusom egy másodperc alatt felgyorsult, alig kaptam levegőt és remegtem mint a kocsonya. Be is mentem a sürgősségire. Kaptam xanaxot és pulzuscsökkentőt, nem nagyon vitte le a pulzusomat, infúzióra tettek. Másnap mentem a kardiológiára, ott ismét vért vettek. Rá következő napon, kedden felhívott az orvos, hogy megvannak az eredmények, de csak holnap menyjek be érte mert mennem is kell onnan a belgyógyászatra. Nyilván megilyedtem, hogy mi lehet a probléma. Szerdán elmentem a belgyógyászatra aki adott beutalót az endikrinológiára, de személyesen jelentkezzek be az orvosnál azt mondta. Csütörtök reggel bementem, hogy személyesen is egyeztessek időpontot az orvossal. Az aszisztens nyitott ajtót, megnézte a papírokat és azt mondta hogy várjam meg az orvost. Amikor az orvos megérkezett, leültetett és elkezdett beszélni. Azt mondta, hogy nagyon rosszak az eredményeim, jól tettem, hogy akkor éjszaka bementem az sbo-ra, mert ha most nem jöttek volna rá akkor egy hónap és a szervezetem feladja a szolgálatot.Be is fektettek a korházba, napi 15 szem gyógyszert szedtem, közben vérvételek sokasága, EKG, folyamatos megfigyelés. Egy ideig jól is voltam, de ahogy csökkentik az adagot, úgy kezdek vissza térni a betegséghez. Már kezdődő pánikbetegségem is kialakult, folyamatos stresszben vagyok, mindíg idegeskedek valamin. Izotópos kezelést ajánlott az orvos. Én nagyon nehezen élem meg ezt a betegséget, sőt sokszor útálom magamat amiért ilyen vagyok, amiért ezzel kell élnem. Abban reménykedem, hogy a kezelés meggyógyít, vagy legalább élhetek olyan életet mint egy átlag ember és nem így, hogy folyamatosan stresszelek, folyamatosan harag van bennem, depressziózok.Köszönöm hogy megoszthattam a kis történetemet veletek :)